Uzenářské speciality

 

Pečený bůček na kmíně

Tradiční pečený bůček získal 1. místo v soutěži "Chutná hezky jihočesky" v roce 2013. Má plnou masovou chuť, je šťavnatý a vyrobený tradičním způsobem - naložený v láku a pomalu pečený. Lahodná chuť a typická vůně Vám připomene domácí výrobky. K dochucení je použito výhradně přírodní koření a žádné náhražky.

  bok_na_kmine_Fotor

 

Uzený bok na zeleném pepři

Maso poctivě naložené tak, jak činívali staří mistři uzenáři, tedy pouze nasolené, volně ložené a zalité slaným lákem. Po patřičném vyzrání následuje uzení na bukovém dřevě. Chuť je zvýrazněna drceným zeleným pepřem. Výrobek byl za své vynikající chuťové vlastnosti v roce 2014 oceněn v soutěži "Chutná hezky jihočesky".

bok_na_pepri_Fotor

 

Anglická slanina EXTRA

anglicka_slanina_extra_Fotor

 

Nadívaný bůček

nadivany bok_Fotor

 

Bylinková roláda

bylinkova_rolada_Fotor

 

Maceška

maceska_Fotor

 

 

Uzená žebra plochá

Naložené vepřové žebra seříznutá z vybraných partií vepřového boku - tzv. plochá masová žebra, zauzená. Hodí se na vaření, grilování i pečení.

zebra_plocha_Fotor

 

Iberský špek

ibersky_spek_Fotor

 

Uzený špek

uzeny_spek_Fotor

 

Hovězí jazyk uzený

uzeny_jazyk_Fotor

 

Taliáni

Taliány opět zažívají svůj návrat. Jedná se o tradiční výrobek původem z konce 19. století. Jsou vyrobeny z kvalitního hovězího a vepřového masa. Mají výraznou chuť a vůni, kterou dodává tymián a koriandr. Hodí se jak k ohřátí ve vodě tak i na gril.

talian_Fotor

 

Vinná klobása

Klasická poctivá vinná klobása jemně vymíchaná z kvalitního hovězího a vepřového masa, těsta z rohlíků, vína a dalších kvalitních ingrediencí. Okořeněná muškátovým oříškem. Vynikající stočená do "šneků" a opečená na pánvi. Vyrábíme denně čerstvou.

 vinna_klobasa_Fotor