Zabijačkové speciality

 

 

Tuto "národní klasiku" jsme samozřejmě nemohli podcenit, jelikož víme, že každý Čech dobře ví jak chutná pravá zabijačková jaternička či jelítko o tlačenkách nemluvě. Klademe důraz na co největší podíl ruční výroby například plnění a špejlování jaternic či jelit. S hrdostí můžeme říci, že naše tzv. vařená výroba si v ničem nezadá s tím na co jste zvyklí z domácí produkce.

 

Lahůdkové jaterničky

Staročeský výrobek podle tradiční jihočeské receptury s výraznou chutí česneku, jater a koření. Jaternice ručně plníme do přírodních vepřových střev a také ručně špejlujeme. Jsou vhodné k opekání na pánvi, podávají se tradičně s bramborem a zelím.

 

jitrnice_Fotor

 

 

Kroupová jelítka

Tradiční zabijačková specialita. Jelita ručně plníme do přírodních střev a ručně špejlujeme. Zákazník ocení jejich vynikající chuť a vůni po česneku, majoránce a drceném kmínu.

 

jelito_Fotor

 

 

Sulc

Náš poctivý podomácku vyrobený sulc, který obsahuje 30% vepřového masa a 10% kůží. Je pečlivě ochucen pepřem, solí a naší směsí koření. Stačí přidat trochu cibule a octa a skvělá pochoutka je hotova.

 

sulc_Fotor

 

 

Novákovo tlačenka

tlacenka_novakovo_Fotor

tlacenka_tmava_Fotor

 

 

Šunková tlačenka

tlacenka_sunkova_Fotor

 

Tlačenka z masa z komína

tlacenka_z_masa_z_komina_Fotor